Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

20. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov

V okviru mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA 2018 je v nedeljo, 26. 8. 2018, Zavod za gozdove Slovenije v sodelovanju s Pomurskim sejmom organiziral jubilejno 20. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov.

Tekmovanja se je udeležilo 41 tekmovalcev in 7 tekmovalk, ki so tekmovali v disciplinah: preizkus znanja s področja varnosti in zdravja pri delu ter osnov prve pomoči, kombiniran rez, precizen rez na podlagi, zasek in podžagovanje, kleščenje, podiranje droga na balon. Na tekmovanje so se uvrstili lastniki gozdov na izbirnih tekmovanjih, ki so jih organizirale območne enote Zavoda za gozdove Slovenije. Pred začetkom tekmovanja so tekmovalce nagovorili direktor Zavoda za gozdove Slovenije Damjan Oražemizvršna direktorica Pomurskega sejma Mateja Jaklič in državni sekretar za gozdarstvo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarsko in prehrano mag. Marjan Podgoršek.

Prvo mesto v moški konkurenci je zasedel Janko Mazej, med ženskami pa je slavila Lučka Jelšnik (oba iz Območne enote Nazarje). Ekipno zmago so dosegli predstavniki iz Območne enote Maribor.

Zavod za gozdove Slovenije je državno tekmovanje priredil že dvajsetič zapored. Ob visokem jubileju je Zavodu za gozdove Slovenije podelil predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec posebno priznanje, prav tako pa je priznanje podelil tudi dolgoletnemu organizatorju in vodji tekmovanj Juriju Begušu. Spec. Beguš je priznanje za dolgoletno vestno delo prejel tudi s strani direktorja ZGS, ki je priznanje za posebne dosežke izrekel tudi Ines Frančeškin, ki je na 33. svetovnem prvenstvu gozdnih delavcev v norveškem Lillehammerju osvojila 2. mesto v skupnem seštevku disciplin.

Ob tekmovanju je potekala tudi predstavitev evropskega projekta BIO4ECO, ki poteka v okviru mehanizma INTERREG Europe.

Obiskovalce vabimo tudi na demonstracije varnega dela z motorno žago, ki potekajo vsak dan sejma na poligonu ZGS ob 11:30 in 13:30.

Rezultati tekmovanja: posamezno | ekipno

« Nazaj