Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Beremo v gozdnih knjižnicah

Zavod za gozdove Slovenije bo ob svetovnem dnevu turizma (27. september) v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije, Andragoškim centrom Slovenije in Gozdarsko knjižnico (Gozdarski inštitut Slovenije) obeležil s povabilom k branju v gozdu. S tem želimo spodbuditi bralno kulturo v Sloveniji in se vključili tudi v Nacionalni mesec skupnega branja, v katerem bo letos osrednja tema branje v javnem prostoru.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na osrednjem dogodku, ki bo potekal v petek, 27. septembra 2024, ob 17. uri v gozdni knjižnici v Zeliščarskem centru JV Slovenije.

Ob svetovnem dnevu turizma, ki ga obeležujemo 27. septembra, številne turistične organizacije z različnimi dogodki in manifestacijami ozaveščajo o pomenu turizma in njegovem vplivu na družbene, kulturne, politične, okoljske in gospodarske vrednote po vsem svetu. Letošnja tema je »Turizem in mir«, kar gre v teh nemirnih časih razumeti kot poziv k miru po vsem svetu.   

Gozd je učilna. Drevesa so čudesa našega sveta. Vsako posebej nas zna nagovoriti. Zato nas vabi, da mu prisluhnemo. Vstopimo v dvorano skrivnosti dreves s knjigo in besedo.

K sodelovanju smo povabili društva, skupine in institucije, da v petek, 27. septembra 2024, ob 17. uri v najbližjem gozdu ali ob učni oziroma tematski poti organizirajo z branjem povezan dogodek. To je lahko postavitev gozdne knjižnice, javno branje literature v gozdu, pripovedovalski večer, predstavitve knjig, pravljice za otroke ali kaj podobnega. Ta dan bo tako več kot 46 dogodkov v različnih krajih po Sloveniji, ki bodo namenjeni branju v gozdu. 

Osrednji dogodek pa bo potekal v Zeliščarskem centru JV Slovenije, kjer bodo zbrane nagovorili:
•    Rado Kostrevc, generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje,
•    Gregor Danev, direktor Zavoda za gozdove Slovenije,
•    dr. Nataša Potočnik, direktorica Andragoškega centra Slovenije,
•    dr. Nike Krajnc, direktorica Gozdarskega inštituta Slovenije,
•    Dominik S. Černjak, direktor Turistične zveze Slovenije,
•    Jože Kapler, župan Občine Škocjan.

Dogodek bo povezal zanimiv kulturni program, ki mu bo sledila pogostitev. Vljudno vabljeni na osrednji dogodek ali katerega izmed spremljevalnih dogodkov, ki si jih lahko ogledate na spletni strani Turistične zveze Slovenije.

 

« Nazaj