Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Delavnica projekta GreenRisk4ALPs o razvoju ekosistemskih pristopov za obvladovanje tveganj v občini Kranjska gora

V torek, 16. 4. 2019, je v Mojstrani potekala delavnica projekta GreenRisk4ALPs - Razvoj ekosistemskih pristopov za obvladovanje tveganj v povezavi z naravnimi nesrečami in podnebnimi spremembami v Alpah.

Delavnica, v kateri je sodelovalo 17 predstavnikov različnih deležnikov, povezanih z upravljanjem prostora v občini Kranjska Gora, je potekala v okviru projekta Interreg Alpine Space GreenRisk4ALPs v organizaciji Zavoda za gozdove Slovenije in Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Namen delavnice je bil ugotoviti in se osredotočiti na najbolj aktualne izzive, s katerimi se srečujejo različni deležniki pri upravljanju z naravnimi nevarnostmi v občini Kranjska Gora. Potekala je v sejni sobi krajevne skupnosti Dovje Mojstrana v Mojstrani.

V uvodnem delu delavnice sta bila udeležencem predstavljena vsebina in delo v sklopu projekta ter rezultati ankete, ki je bila predhodno izvedena v občini Kranjska Gora, nato pa so člani projektne skupine udeležencem opisali vsebino delavnice in jih seznanili z različnimi tipi tehničnih in biotehničnih ukrepov za zmanjševanje naravnih nevarnosti. V skupinskem delu delavnice so udeleženci, razdeljeni v 3 skupine, določili lokacije obstoječih ukrepov, opisali njihovo stanje ter podali lokacije in tipe potrebnih dodatnih ukrepov.

Skupinski del delavnice se je zaključil z ocenami stanja varovalnih gozdov in predlogi za ohranitev oziroma izboljšanje stanja. Pridobljene informacije bodo projektni skupini pomagale pri popisu tehničnih in biotehničnih ukrepov na območju občine Kranjska Gora, usmerjale delo v nadaljevanju projekta in omogočile izpeljavo prihodnjih delavnic.

 

« Nazaj