Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

»Varna paša« – spletna stran o pomenu in načinih varovanja premoženja

Na Zavodu za gozdove Slovenije smo v okviru mednarodnega projekta LIFE DINALP BEAR pripravili novo spletno stran "Varna paša", namenjeno osveščanju o učinkovitih ukrepih za preprečevanje škode na človekovi lastnini po zavarovanih vrstah.

V okviru projekta LIFE DINALP BEAR: "Celovito upravljanje in varstvo rjavega medveda v severnih Dinaridih in Alpah" smo oblikovali spletno stran “Varna paša”. Ustvarili smo jo z namenom osveščanja o tistih zavarovanih živalskih vrstah, ki lahko na človekovem premoženju potencialno povzročajo škodo, interakcijah med človekom in zavarovanimi vrstami, predvsem pa o načinih in pomenu zaščite človekovega premoženja pred škodami, povzročenimi s strani zavarovanih vrst. Na spletni strani najdete tudi predstavitev učinkovitih praks preprečevanja zahajanja medvedov v naselja in nasvete, kako se vesti ob srečanju z medvedi.

Vse, ki vas zanimajo naveden teme oziroma želite primerno zavarovati svoje premoženje ali ste že utrpeli škodo po zavarovanih prostoživečih vrstah, vabimo k ogledu strani “Varna paša”, kjer boste našli veliko koristnih informacij. Če potrebujete dodatne informacije, nasvet ali želite z nami deliti svojo izkušnjo, nas lahko kontaktirate.

Želimo vam varno pašo!

« Nazaj